Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 211 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer - nať
  • 30 g Mrkev kořen
  • 20 g Pórek
  • 4.5 g Pórek
  • 1 g Sezam - semena
  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 2.8 g Česnek
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 4 g Cukr krupice
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Řeřicha
  • 10 g Shiitake houby
  • 100 g Fazole mungo
  • 12 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 13 ml Omáčka sójová
  • 600 ml Voda pitná
  • 26 ml Olej stolní
  • 4 ml Olej sezamový
  • 3 ml Omáčka sojová světlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 194.6 mg
  • Draslík 392.5 mg
  • Vláknina 5657.2 mg
  • Vitamín A 5657.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby Shiitake namočíme na hodinu do vody, potom je osušíme v utěrce a nakrájíme na plátky o rozměrech 1,5 x 5cm. Sýr Tofu nakrájíme na obdélníčky 2 x 4 cm a prosolíme je. Hovězí maso, určené k vývaru, opláchneme pod tekoucí vodou a nechme vařit v hrnci s vodou. Když se voda začne vařit, ponecháme maso na mírnějším ohni 30 minut, poté přidáme do vývaru koření - nasekaný pórek a česnek. Vaříme dalších 25 minut. Hovězí maso zadní propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme ho na 6 cm dlouhé nudličky a okořeníme kořenicí omáčkou. Mrkev a bambusové výhoky očistíme, nakrájíme na stejně dlouhé nudličky. Z klíčků fazolí Mungo odřežeme vršky a "ocásky". Řeřichu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou. Na pánvi v oleji necháme ztuhnout celá vejce, nakrájíme jako ozdobu na nudličky. Prosolené kousky sýra obalíme ve škrobu, následně je usmažíme. V hrnci nad vroucí vodou spaříme žampióny v osolené vodě, potom je nakrájíme na nudličky. Řeřichu spaříme v osolené vroucí vodě, poté ji propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky. Kousky hovězího masa svážeme do malých balíčků společně s usmaženými kousky sýra Tofu tak, aby kousky maso bylo uprostřed balíčku, svážeme je stonky řeřichy. Maso urovnáme na dno hrnce, sýrové kousky a ostatní zeleninu upravíme tak, aby vše barevně ladilo. Na maso, sýr a zeleninu nalijeme vývar, pokrm přivedeme k varu, po dosažení varu vaříme dále na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté pokrm dochutíme solí a sójovou omáčkou. Toto jídlo se vaří a konzumuje přímo u stolu. Podle korejské tradice se jí ze společné mísy.

Komentáře k receptu