Kapří perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 158 mg
 - Draslík 738.6 mg
 - Vláknina 76 mg
 - Vitamín A 76 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Potom podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kečup a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s vodou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, omáčku přivedeme k varu, vložíme zpět porce kapra a prohřejeme.
 - 
                                3
Podáváme s rýží.