Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Parmice
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Strouhanka
  • 2 kávová lžička Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 958.8 mg
  • Vláknina 5066 mg
  • Vitamín A 5066 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menší pánvi smícháme celé menší žampióny, na jemno nasekaný česnek a olej. Smažíme na střední teplotu asi minutu. Přidáme všechny bylinky, citrónovou šťávu, víno a kukuřičnou mouku. Přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí. Můžeme přidat esenci z ančoviček. Odstavíme.

  • 2

    Rybu (můžeme použít i cejna nebo sardinky) očistíme, po břišní straně rozřízneme od žaber k ocasu. Vyčistíme břišní dutinu a pokud chceme, ponecháme játra. Rybu položíme do mělké zapékací nádoby, na které ji můžeme i podávat. Omáčku nalijeme na rybu, posypeme strouhaným Parmezánem a stouhankou.

  • 3

    Nádobu zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 190°C. Na posledních 5 minut pečení můžeme alobal odejmout.

Komentáře k receptu