Čou mein s vepřovým masem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Nudle čínské vaječné
  • 60 g Hrášek
  • 90 g Sójové výhonky
  • 225 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 93.4 mg
  • Draslík 219.8 mg
  • Vláknina 5752.5 mg
  • Vitamín A 5752.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské nudle uvaříme ve vodě, propláchneme pod horkou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na tenké nudličky a smažíme asi 5 minut, dokud není téměř měkké. Přidáme nastrouhanou mrkev a smažíme ještě asi 2 minuty.

  • 3

    Červené papriky zbavíme středu a semen, nakrájíme na plátky a spolu s hráškem, sojovými výhonky, vínem a sojovou omáčkou přidáme do woku. Smažíme asi 2 minuty.

  • 4

    Spojíme s nudlemi a předem vařenými, oloupanými krevetami a mícháme na prudkém ohni asi 2 minuty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu