Atún con tomate
Suroviny
- 800 g Tuňák obecný
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 170 ml Olej olivový
 - 80 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 783.4 mg
 - Vláknina 3583.3 mg
 - Vitamín A 3583.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky tuňáka zalijeme citrónovou šťávou, přidáme polovinu nasekané petržele, sůl a dobře promícháme. Necháme 15 minut marinovat.
 - 
                                2
Na hlubší pánvi rozpálíme 80 ml oleje, přidáme nasekanou cibuli, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná rajčata, bobkový list, cukr, tymián, zbylou petržel a sůl. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří část vody.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme zbytek oleje, slité plátky ryby obalíme v mouce a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Přendáme do zapékací nádoby, zalijeme rajčatovou omáčkou a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C asi na 20 minut. Ihned podáváme.