Mexická rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Rýže loupaná
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.2 mg
  • Vláknina 5764.2 mg
  • Vitamín A 5764.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dáme do velké ohnivzorné mísy a zalijeme jí vařící vodou, aby byla ponořená. Zamícháme, necháme 10 minut stát. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, aby trochu oschla.

  • 2

    Konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě vložíme do mixéru, přidáme cibuli, česnek a zpracujeme do hladka.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rýži a smažíme nad mírným plamenem, nakonec bude zlatohnědá. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Přidáme rajčatovou směs, za stálého míchání vaříme, až se všechna tekutina vpije. Přidáme vývar, sůl, celé chilli papričky a hrášek. Vaříme, mícháme, konečně se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká.

  • 4

    Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme stát 5 - 10 minut. Chilli papričku vyjmeme, rýži načechráme, podáváme posypané pepřem. Chilli je možno použít jako ozdobu.

Komentáře k receptu