Opilé kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Hrozinky
  • 115 g Mandle
  • 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Kuřecí stehna
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 120 ml Sherry brandy
  • 250 ml Tequila silver
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 564.4 mg
  • Vláknina 8737.5 mg
  • Vitamín A 8737.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky dáme do mísy a zalijeme sherry, necháme nabobtnat.

  • 2

    Mouku smícháme se solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kuřecí stehno bez kůže obalíme v mouce a osmažíme do hněda, občas obrátíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Zbývající olej zahřejeme ve větší pánvi, přidáme cibuli, pokrájenou na plátky, přidáme drcený česnek a smažíme 2 - 3 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a rozkrájíme na kostičky. Vsypeme k cibuli spolu s nasekanými mandlemi a plátky plantainu.

  • 3

    Smažíme 3 - 4 minuty za stálého míchání, přidáme hrozinky i se sherry a kuřecí stehna. Zalijeme vývarem a tequilou, přiklopíme, dusíme 15 minut, odkryjeme, vaříme ještě asi 10 minut, až omáčka zmenší svůj objem zhruba na polovinu.

Komentáře k receptu