Červený květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 75 g Sýr Feta
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 993.5 mg
  • Vláknina 13916.5 mg
  • Vitamín A 13916.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme velmi jemně cibuli, vložíme do mísy. Škrabkou oškrábeme tenké proužky limetkové kůry, přidáme k cibuli. Přidáme limetkovou šťávu a směs necháme odležet.

  • 2

    Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Rajčata vyklopíme z konzervy do pánve a přidáme čili a cukr. Mírně prohřejeme. Přidáme cibuli, sůl a prohřejeme. Třetinu salsy přendáme do servírovací mísy. Na salsu upravíme okapané růžičky květáku a na ně dáme zbývající salsu.

  • 3

    Posypeme rozdrobeným sýrem a ihned podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu