Čajotový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 376.3 mg
 - Vláknina 1886.3 mg
 - Vitamín A 1886.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čajoty oloupeme, překrojíme, vyjmeme semena a vložíme do vroucí vody. Snížíme teplotu, vaříme 20 minut, až čajoty změknou. Slijeme, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Rajčata spaříme horkou vodou, po 3 minutách je přendáme do studené vody, slijeme, oloupeme a nakrájíme na klínky.
 - 
                                3
Zálivku připravíme smícháním všech přísad v šejkru nebo ve sklenici s víčkem.
 - 
                                4
Čajoty nakrájíme na klínky, vložíme do mísy s rajčaty a jemně pokrájenou cibulí. Přelijeme zálivkou, podáváme ozdobené proužky čerstvého červeného a zeleného čili.
 - 
                                5
Podáváme samotný nebo jako příloha k rybím i kuřecím jídlům.