Lilkový nákyp s treskou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Olivy černé
 - 800 g Treska aljašská
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1.12 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 797 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 83.5 mg
 - Draslík 1185.6 mg
 - Vláknina 8658.8 mg
 - Vitamín A 8658.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek očistíme, nakrájíme na centimetr silné plátky, cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme lilek, opečeme, až změkne (ale neměl by zhnědnout). Necháme okapat na papírovém ubrousku, do pánve přidáme lžíci oleje, znovu rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, kapary, olivy a rajčata, omáčku osolíme, opepříme, povaříme asi 5 minut, aby zhoustla. Vmícháme čerstvé bylinky.
 - 
                                3
Filety z tresky opláchneme a osušíme. Nákypovou formu vymažeme tukem, nalijeme do ní omáčku a rozložíme filety. Lilky rovnoměrně rozložíme na rybu, poklademe vločkami rostlinného tuku.
 - 
                                4
Formu dáme na pečící plech, kdyby vyteklo trochu šťávy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, aby lilky zhnědly.
 - 
                                5
Podáváme s čerstvým salátem a bílým pečivem.
 - 
                                6