Francká hutná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mrkev kořen
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 242 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 1628 mg
  • Vláknina 26280.8 mg
  • Vitamín A 26280.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a brambory oloupeme, celer a mrkev oškrábeme a vše nakrájíme na plátky. Pórek a květák očistíme, pórek nakrájíme na kolečka a květák rozebereme na růžičky.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm 5 minut opékáme mleté maso. Přidáme zeleninu a přilijeme vodu. Osolíme, opepříme, zakryjeme a vaříme 10 minut.

  • 3

    Hotovou polévku dochutíme, nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu