Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1338 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 273.8 mg
 - Draslík 915.3 mg
 - Vláknina 1300.5 mg
 - Vitamín A 1300.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.
 - 
                                2
Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple.
 - 
                                3
Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou.