Grilovaní sledi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 38.2 mg
 - Vláknina 2400.3 mg
 - Vitamín A 2400.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sledě očistíme, zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a osušíme. Sledě po obou stranách příčně nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
 - 
                                2
Formu do mikrovlnné trouby vytřeme lžící oleje a dáme do ní sledě. Vložíme do mikrovlnné trouby a při 360 W a zapnutém grilu asi 6–7 minut grilujeme.
 - 
                                3
Sledě dáme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a plátky citrónu. Podáváme s bylinkovým máslem.