Langusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 720 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 406.1 mg
 - Draslík 978.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme langustu, hlavou dolů, necháme ji přejít varem a pak ještě 3 minuty vaříme. Vyjmeme a rozpůlíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a 3 minuty na něm langustu opékáme, nejdříve z masité strany, pak stejnou dobu po straně s krunýřem. Nakonec přidáme máslo.
 - 
                                3
Hotovou langustu upravíme na talíř nebo mísu a ihned podáváme.
 - 
                                4
Jako přílohu volíme bramborový salát s koprem a okurkou nebo remuládu s malými brambůrky.