Krevety se zelenými fazolkami
Suroviny
- 30 g Ořechy Kešu
 - 350 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.18 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 202.6 mg
 - Vláknina 4127.5 mg
 - Vitamín A 4127.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.
 - 
                                3
Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.
 - 
                                4
Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.
 - 
                                5