Dušené krevety s kari rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Rýže loupaná
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 10 ks Hrášek
  • 16 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1760 kcal
  • Sacharidy 319 g
  • Tuky 166 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 312 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 10173.1 mg
  • Vláknina 160478 mg
  • Vitamín A 160478 mg
  • Vitamín B6 6.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1622.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme zeleninu, mrkev nakrájíme na kolečka, vše povaříme a necháme okapat.

  • 2

    Poté ji vložíme do pánve, přidáme máslo, osolíme a podusíme.

  • 3

    Pak přidáme krevety, špetku cukru, pár kapek sójové omáčky a vše podusíme.

  • 4

    Rýži uvaříme, pokapeme olejem a promícháme s kari a provensálským kořením.

Komentáře k receptu