Provensálské plátky rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 553.8 mg
 - Vláknina 12264.2 mg
 - Vitamín A 12264.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a česnek, bylinky opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli, česnek, strouhanku, sůl, bylinky a pepř rozmixujeme s polovinou oleje.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo a plátky rajčat na tuku podusíme. Pak je teprve osolíme a opepříme.
 - 
                                4
V druhé pánvi krátce osmahneme cibulovou kaši s kořením, rajčata dáme na mísu a ohřáté pyré na ně rozdělíme. Ihned podáváme.