Tofu se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0.9 mg
 - Draslík 515.7 mg
 - Vláknina 12342.5 mg
 - Vitamín A 12342.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lžíci a půl škrobu smícháme se sójovou omáčkou. Tofu necháme okapat, rozkrájíme ho na 4 plátky, které rozkrájíme ještě na trojúhelníky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
 - 
                                2
Tofu obalíme ve zbylém škrobu. V pánvi rozpálíme olej a tofu v něm ze všech stran opékáme asi 12 minut.
 - 
                                3
Fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Tofu vyjmeme z pánve, dáme do ní houby, česnek a dusíme asi 2 minuty, za stálého míchání. Pak přidáme vývar, fazole, papriku a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a dusíme ještě 7 minut. Po této době teplotu opět zvýšíme a přidáme rozmíchaný škrob se sójovou omáčkou. Povaříme asi 2 minuty, pak přidáme tofu a promícháme. Necháme vařit 2 minuty a ihned podáváme.