Kyselka
Suroviny
- 200 g Brambory rané
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 285.3 mg
 - Draslík 1131.7 mg
 - Vláknina 46056.7 mg
 - Vitamín A 46056.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 125.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a vaříme s bobkovým listem, novým kořením a pepřem v osolené vodě do poloměkka. Přidáme vejce (rozklepneme je tak, aby zůstala celá) a vaříme dál.
 - 
                                2
Chvíli před koncem vaření pokrm zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a podle chuti okyselíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.