Višňový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kompot višňový
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 0.8 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 136 mg
  • Vláknina 1639 mg
  • Vitamín A 1639 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s cukrem šleháme do krémové pěny. Vmícháme na jemno rozdrobený chléb, nadrcený hřebíček a mletou skořici.

  • 2

    Hranatou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Povrch uhladíme, na těsto rozprostřeme okapané višně, lehce je vmáčkneme do chlebíčku.

  • 3

    Pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě, před dopečením můžeme povrch přikrýt alobalem.

  • 4

    Upečený moučník necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a necháme zcela vychladnout na kuchyňské mřížce.

  • 5

    Podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu