Ořechové fermentované müsli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 652.1 mg
 - Vláknina 26495.3 mg
 - Vitamín A 26495.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.
 - 
                                2
Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.