Jehněčí maso se zeleninou v hliněném hrnci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 103 mg
 - Draslík 504.6 mg
 - Vláknina 9843.8 mg
 - Vitamín A 9843.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1192.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory, cibuli a společně se zbylou zeleninou a masem pokrájíme na větší kousky. Směs vložíme do hliněného hrnce, osolíme, opepříme, přidáme lžící másla a hrášek.
 - 
                                2
Přikryjeme alobalem, do které jsme propíchali několik dírek. Dusíme bez podlití vody cca 2 hodiny ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Podáváme posypané sekaným koprem a petrželí.