Dušené jehněčí maso s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Meruňky sušené
  • 225 g Žampiony - sterilované
  • 450 g Jehněčí kýta
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 150 ml Víno červené
  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 1180.3 mg
  • Vláknina 12209.2 mg
  • Vitamín A 12209.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 150 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme osolené jehněčí maso a 5 minut smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé.

  • 3

    Do stejné pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažíme, dokud nezměknou. Přidáme osmažené maso, mouku, koriandr a kmín. Minutu smažíme za stálého míchání.

  • 4

    Přiléváme vývar a víno a přivedeme k varu. Přidáme žampiony, rajčatový protlak, svazeček koření a pepř a vše promícháme.

  • 5

    Dáme do zapékací mísy, přiklopíme a hodinu pečeme.

  • 6

    Přidáme meruňky a 30 minut dusíme.

  • 7

    Vyjmeme svazeček koření a přidáme koriandr.

  • 8

    Nakonec pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.

Komentáře k receptu