Mořský jazyk se zelenými fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Mořský jazyk
  • 80 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 712.7 mg
  • Vláknina 6512.5 mg
  • Vitamín A 6512.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky mořského jazyku omyjeme a nakrájíme po délce na pruhy asi 8 cm dlouhé. Osolíme je a opepříme. Z fazolek od krojíme stopku, zbavíme je případných vláken, pokrájíme na menší kousky a 7-8 minut necháme vařit v osolené vodě.Pak je scedíme a odložte stranou.

  • 2

    Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme je semínek a nakrájíme na kostičky.Necháme je v cedníku, aby okapala. Mezitím v misce vidličkou vyšleháme ze špetky soli špetky pepře, z 2 lžic octa a olivového oleje hladkou zálivku.

  • 3

    Do většího hrnce nalijeme 2 litry vody, přilijeme zbývající vinný ocet a uvedeme všechno do varu. Vodu osolíme a dáme do ní proužky mořského jazyku. Zamícháme a asi 1 minutu je povaříme. Přidáme fazolky a necháme je prohřát. Scedíme je a ihned smícháme s polovinou připravené zálivky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vmícháme i zbyvající zálivku. Na talíře rozdíme proužky mořského jazyku a fazolky, všechno posypeme kostičkami rajčat a ihned podáváme.

Komentáře k receptu