Studené špagety s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř cayenský
  • 5 g Sůl
  • 10 g Bazalka
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 200 g Losos - filety
  • 300 g Chřest bílý
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 753.5 mg
  • Vláknina 11205 mg
  • Vitamín A 11205 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku, bazalku a kopr jemně nasekáme. V misce smícháme citrónovou šťávu se špetkou soli a pepře, přiléváme tenkým pramínkem olej, vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

  • 2

    Omyjeme plátky lososa, osušíme je a ostrým nožem pokrájíme na tenké nudličky. Rozložíme je na mísu, zasypeme nasekanou petrželkou, bazalkou a koprem, zalijeme 4 lžícemi směsi oleje s citronovou šťávou, necháme asi hodinu v ledničce marinovat.

  • 3

    Mezitím očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich dolní tvrdou část, stonky oloupeme škrabkou na brambory, omyjeme, rozkrájíme na kousky o délce asi 3 cm a ty pak pokrájíme na tenké tyčinky. Povaříme je 5-6 minut v páře, dáme do misky a zalijeme 3 lžícemi směsi oleje a citronové šťávy.

  • 4

    V hrnci s dostatečným množstvím vody uvaříme špagety. Ve chvíli, kdy budou al dente, je scedíme a vysypeme do mísy se studenou vodou, aby vychladly. Potom je scedíme znovu, navršíme na servírovací mísu, zalijeme zbylou směsí oleje a citronové šťávy, přidáme marinovaného lososa, na tyčinky pokrájený chřest, vše jemně promícháme a hotový pokrm studený podáme.

Komentáře k receptu