Bucatini s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 359.7 mg
 - Vláknina 4165 mg
 - Vitamín A 4165 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme podle návodu a uchováme v teple. Mušle necháme asi 2 hodiny ve velké míse s osolenou vodou, aby se pročistily. Potom je scedíme, nasypeme do pánve, zakryjeme pokličkou a postavíme na sporák zapnutý na vysoký stupeň, aby se otevřely. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyjmeme ze skořápek, skořápky vyhodíme, mušličky nahrubo pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm česnek, vyhodíme ho a místo něj dáme do pánve propasírovaná rajčata. Za občasného zamíchání je asi 10 minut dusíme.
 - 
                                3
Vypneme sporák, promícháme rajčata s pokrájenými mušlemi, osolíme, opepříme, vše promícháme a horké podáváme s těstovinami. Zdobíme nasekanou petrželkou.