Tagliatelle s raky a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 644.5 mg
 - Vláknina 10882.5 mg
 - Vitamín A 10882.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyjmeme mořské ráčky z krunýře, odstraníme z nich černé střívko. Potom je omyjeme. Oloupeme stonky chřestu, nejlépe škrabkou na brambory, omyjeme je, pokrájíme na kolečka a hlavičku necháme vcelku.
 - 
                                2
Pokrájený chřest (bez hlaviček) smažíme 5 minut ve velké pánvi na másle se šalotkou. Přidáme mořské ráčky, sůl a pepř, smažíme vše společně ještě další 2 minuty.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vařící osolené vody uvaříme hlavičku chřestu a tagliatelle al dente, scedíme je a přendáme do pánve s pokrájenými kolečky chřestu a mořskými ráčky. Všechno dvěma vidličkami promícháme a při střední teplotě chvíli prohříváme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a horký podáváme.