Noky s ropušnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 611 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 105.1 mg
 - Draslík 1778.4 mg
 - Vláknina 18675 mg
 - Vitamín A 18675 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme noky. Uvaříme brambory. Scedíme je, oloupeme a propasírujeme sítem.
 - 
                                2
Na vál prosijeme mouku, doprostřed dáme propasírované brambory, necháme je vychladnout. Přidáme vejce a špetku soli, pár minut všechny přísady rychle hněteme, dokud nezískáme poměrně měkké těsto.
 - 
                                3
Na pomoučeném vále z něho tvoříme válečky o průměru asi 1,5 cm. Pokrájíme je zhruba na délku 2 cm.
 - 
                                4
Připravíme omáčku. Oloupeme česnek a cibuli, jemně nasekáme. Petrželku jemně nasekáme. Vykucháme rybu a pokrájíme na kousky.
 - 
                                5
Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný česnek a papričku.
 - 
                                6
Přidáme pokrájenou rybu a 2-3 minuty ji smažíme. Potom přidáme nahrubo nasekaná rajčata a při střední teplotě 7-8 minut dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit nočky. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je děrovanou lžící. Pak je přelijeme připravenou omáčkou, jemně vše promícháme a hotový pokrm horký podáváme.