Rýže se sépiemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 771 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 586.5 mg
 - Vláknina 7172.5 mg
 - Vitamín A 7172.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme petrželku a jemně nasekáme.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a stroužek česneku, cibuli nasekáme a stroužek česneku lehce dlaní rozdrtíme.
 - 
                                3
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme.
 - 
                                4
Vykucháme sépie, stáhneme z nich vnější blánu.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme na ní nasekanou cibuli. Přisypeme fazolky a za občasného zamíchání je krátce smažíme.
 - 
                                6
Přisypeme rýži, za stálého míchání ji asi 2 minuty smažíme, pak přilijeme bílé víno a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a na středním plameni vaříme rýži za občasného zamíchání 15-18 minut.
 - 
                                7
Mezitím nalijeme do nepřilnavé pánve zbývající olej, lehce na něm osmažíme stroužek česneku a vyhodíme ho. Přidáme sépie, smažíme je 2 minuty, pak přidáme rajčata, osolíme je a opepříme a na středním plameni vše dusíme 7-8 minut.
 - 
                                8
Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                9
Rizoto dáme na servírovací mísu, přelijeme ho připravenou omáčkou a horké podáváme.