Španělské fazole s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 829 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 23.1 mg
 - Draslík 835.1 mg
 - Vláknina 10052.5 mg
 - Vitamín A 10052.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole dáme do mísy s patřičným množstvím studené vody, necháme je 12 hodin bobtnat. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme pažitku, osušíme ji a pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje kolečka pórku, přidáme bramboru a rovněž ji trochu osmažíme. Přidáme fazole, zalijeme patřičným množstvím lehce osolené vody, uvedeme do varu. Na středním plameni vaříme asi 70 minut, dokud nebudou měkké. Stáhneme pánev z ohně, její obsah propasírujeme a směs dáme do stejné pánve. Omyjeme rybí plátky a pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, povaříme 4-5 minut v páře.
 - 
                                3
Před podáváním propasírované fazole a zeleninu prohřejeme, je-li třeba, přilijeme trochu vody, aby měly krémovou konzistenci. Přidáme zbývající olej a špetku čerstvě mletého pepře. Vše promícháme, rozdělíme do talířů, přidáme pokrájené rybí maso, posypeme hotovou polévku pažitkou a ihned podáváme.
 - 
                                5