Minestra s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 100 g Těstoviny flíčky
  • 14 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar rybí
  • 1 ks Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1526 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1154.2 mg
  • Vláknina 3055 mg
  • Vitamín A 3055 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, pak je hrubě nasekáme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme.

  • 2

    Scedíme mušličky, vhodíme je do pánve, přilijeme lžíci oleje, polovinu bílého vína a na středním plameni je za občasného zatřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji.

  • 3

    Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme trochu petrželky, osmažíme stroužek česneku a vyhodíme ho. Přilijeme zbývající víno, necháme ho vyvařit. Přilijeme tekutinu z vaření mušliček a rybí vývar, přidáme rajčata, vaříme vše 6-7 minut.

  • 4

    Mezitím uvedeme v hrnci do varu patřičné množství vody, osolíme ji, dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme a dáme je do polévky. Pak přidáme vyloupané měkkýše a minutu je prohříváme. Polévku dosolíme, posypeme zbývající nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu