Okoun s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 97158 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 1042.4 mg
 - Vláknina 9727.5 mg
 - Vitamín A 9727.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.6 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okouny vykucháme, necháme jim však šupiny a promyjeme je důkladně pod tekoucí vodou. Osušíme, osolíme je a opepříme zevnitř i zvenčí a do břišní dutiny každé ryby vložíme po snítce majoránky a oregana.
 - 
                                2
Promícháme hrubou sůl a bílky a polovinu směsi rozprostřeme do velkého pekáče, do směsi vložíme ryby a na každou umístěte několik plátků citronu. Ryby zcela zakryjeme zbývající směsí soli s bílky, navrch dáme opět několik plátků citronu a pekáč dáme na 30 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Pak pekáč vytáhneme z trouby, odstraníme horní vrstvu soli a hotové ryby podáváme na stůl.