Pražma z trouby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 691 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 167.5 mg
 - Draslík 1018 mg
 - Vláknina 1607.5 mg
 - Vitamín A 1607.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybě oškrábeme šupiny a vykucháme ji, promyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou, na každém boku uděláme dva zářezy a do každého dáme po 1/2 stroužku rozmačkaného česneku a břišní dutinu vytřeme vinným octem a potřeme solí a pepřem. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                2
Rybu vložíme do pekáče se 2 lžícemi oleje, posypeme ji nasekanou petrželkou, zalijeme zbývajícím olejem a vínem a pečeme ji asi 35 minut za občasného přelévání šťávou v troubě předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách ji děrovanou kuchyňskou lopatkou opatrně obrátíme. Upečenou rybu přemístíme na servírovací mísu, přelijeme šťávou a podáváme.