Grilovaná pražma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Estragon
  • 5 g Kerblík
  • 5 g Bazalka
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 800 g Pražma
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 849.5 mg
  • Vláknina 3042.5 mg
  • Vitamín A 3042.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané ryby zbavené šupin omyjeme, potřeme citronovou šťávou a uvnitř i na povrchu je osolíme a opepříme. Bylinky rozdělíme na 4 stejné porce a vložíme do břišních dutin pražem. Sepneme jehlami nebo párátky.

  • 2

    Připravené ryby potřeme olejem, položíme na horký gril a pečeme. Během grilování ryby obracíme. Když jde lehce vytáhnout hřbetní ploutev, jsou pražmy pečené.

Komentáře k receptu