Sépie po námořnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1052 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 796.6 mg
 - Vláknina 3828.3 mg
 - Vitamín A 3828.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie vykucháme, stáhneme z nich vnější blánu, promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a pokrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme. Dáme je okapat do cedníku. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku, lehce ho podrtíme.
 - 
                                2
Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm cibuli, česnek a papričku, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme víno, na prudkém plameni ho necháme vyvařit, pak přisypeme karí koření a vše promícháme.
 - 
                                3
Přidáme kolečka sépií, zamícháme, přidáme šafrán rozmíchaný ve lžíci vody, bobkový list, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, na středním plameni vše dusíme pod pokličkou 5 minut za občasného zamíchání. Nakonec přidáme nasekaná rajčata a zvýšíme plamen. Po chvíli stáhneme pánev z ohně, posypeme kroužky sépií, omytou, osušenou a nasekanou petrželkou a hotový horký pokrm podáváme.