Mořský ďas na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 527 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 46.5 mg
 - Draslík 1314 mg
 - Vláknina 5672.5 mg
 - Vitamín A 5672.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí plátky opláchneme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak hrubě nasekáme. Očistíme houby, pokrájíme, dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme houby i s citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudkém plameni je asi 3 minuty podusíme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej společně s máslem, přidáme rybí plátky, osolíme a opepříme a smažíme po obou stranách 5-6 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé mezi dvěma talíři.
 - 
                                3
Do stejné pánve vhodíme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudším plameni 4 minuty dusíme. Přidáme do pánve s houbami, chvíli je s nimi dusíme a pak přidáme rybí plátky, necháme prohřát a stáhneme pánev z ohně. Hotový pokrm podáváme horký, ozdobený kousky omytého a osušeného kerblíku a petrželky.