Fazolkový salát se špenátem a mrkví
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 500 g Karotka baby
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 347 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 6.5 mg
 - Draslík 613.7 mg
 - Vláknina 10608.8 mg
 - Vitamín A 10608.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky a povaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Fazolky očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Špenát očistíme, dobře omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                4
Jogurt promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a olejem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
 - 
                                5
Mrkev a fazolky promícháme v míse, vmícháme špenát a salát rozdělíme na talíře. Pokapeme jogurtovou zálivkou a podáváme.
 - 
                                6
Pro vylepšení chuti můžeme salát posypat rozdrobenými bryndzovými nebo jinými sýrovými oplatkami.