Beránek bez tuku
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Rozinky tmavé
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 156.3 mg
 - Draslík 130.1 mg
 - Vláknina 3049.5 mg
 - Vitamín A 3049.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po lžících přidáme vroucí vodu, potom mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme citronovou kůru a mleté ořechy. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a vanilkový cukr.
 - 
                                2
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do míst, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.
 - 
                                3
Upečeného beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.