Parma ve vinném listu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Parma
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 9 g Kopr čerstvý
  • 4 g Sůl
  • 100 g Citronová šťáva
  • 10 g Cibulka jarní
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vinné listy
  • 4 ks Bobkový list
  • 1.2 dl Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 937.5 mg
  • Vláknina 56647.5 mg
  • Vitamín A 56647.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V keramické míse smícháme nasekaný kopr, sůl, pepř, olej, citronovou šťávu, jarní cibulku a hořčici. Po obou stranách ryb uděláme hluboké zářezy, do kterých vzniklou omáčku hustě vetřeme. Rozetřeme ji také dovnitř vykuchané ryby a vložíme bobkový list a hrst kopru.

  • 2

    Vinné listy rozložíme tak, aby se vždy dva překrývaly, na ně položíme rybu, pevně svineme a omotáme nití. Grilujeme za občasného otočení 15 minut, podáváme rozbalené a ozdobené plátky citronu.

Komentáře k receptu