Polévka hovězí s rýží a parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1312 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 99.3 mg
  • Draslík 718.4 mg
  • Vláknina 2289.8 mg
  • Vitamín A 2289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle.

  • 2

    Na nudličky nakrájíme hovězí plátky, přidáme k cibuli a smažíme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dopoloměkka dusíme.

  • 3

    Opranou rýži přisypeme, zalijeme malým množstvím vývaru a doměkka uvaříme.

  • 4

    Zalijeme zbylým vývarem, posypeme parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu