Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 3 ks Rajčata
 - 8 ks Olivy černé
 - 6 ks Šalotka
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 2552 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1338.5 mg
 - Vláknina 26846.2 mg
 - Vitamín A 26846.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené fazolové lusky zbavíme špiček, překrojíme a ve vodě je uvaříme doměkka. Uvařené lusky vyjmeme drátěnou naběračkou, v cedníku propláchneme studenou vodou a vložíme do salátové mísy. Vodu z fazolek uvedeme znovu do varu a ponoříme do ní na 1 minutu velká rajčata, která oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k fazolovým luskům do salátové mísy. Do mísy dále přidáme černé vypeckované a na půlky překrojené černé olivy a nadrobno nakrájenou šalotku.
 - 
                                2
Dále připravíme nálev. Prolisujeme stroužek česneku, umeleme pepř a najemno posekáme čerstvou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s citrónovou šťávou a s česnekem, přidáme nasekanou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn.
 - 
                                3
Hotový nálev nalijeme na salát, podle chuti opepříme, vše spolu dobře promícháme a rozdělíme na malé servírovací misky.