Ananasový dort z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
 - Sacharidy 144 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 220.9 mg
 - Vláknina 9733.5 mg
 - Vitamín A 9733.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká, zalijeme je zbylou vodou a džusem, v nichž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Když masa trochu vychladne, vmícháme do ní piškoty, zvlhčené rumem.
 - 
                                3
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do ní jablkovou masu s piškoty. Po zchladnutí uložíme do lednice, a to minimálně do druhého dne. Čím více se dort odleží, tím více v něm chutnají jablka jako ananas.
 - 
                                5
Před podáním odstraníme okraj formy (nepřeklápíme), nakrájíme na výseče a ozdobíme šlehačkou.