Omáčka Beurre blanc

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 690.8 mg
  • Vláknina 21389.5 mg
  • Vitamín A 21389.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno spolu s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, celým pepřem a bobkovým listem. Zvolna povaříme asi 5 minut a odstavíme z plotny.

  • 2

    Odvar procedíme přes jemný cedník do ohnivzdorné misky. Položíme ji nad kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Za stálého šlehání vmícháme studené máslo nakrájené na kostky. Když omáčka získá krémovou konzistenci, osolíme ji a opepříme.

  • 3

    Podáváme k pečeným a smaženým rybám nebo k zelenině povařené v páře.

Komentáře k receptu