Orecchiette s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Orecchiette
  • 200 g Treska aljašská
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Hrách loupaný
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 326.2 mg
  • Vláknina 12530.8 mg
  • Vitamín A 12530.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse s vodou necháme 12 hodin bobtnat hrách. Oloupeme stroužky česneku, lehce je podrtíme. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Scedíme hrách, propláchneme ho, vsypeme do hrnce, přidáme bobkový list, rozmarýn, mrkev a 1 stroužek česneku. Zalijeme hrách dostatečným množstvím studené vody, pomalu ji uvedeme do varu. Při mírné teplotě vaříme hrách asi dvě a půl hodiny, dokud nebude měkký, a teprve před koncem vaření osolíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm zbývající stroužek česneku, přidáme scezený hrách a pár minut ho smažíme. Mezitím omyjeme rybí maso a pokrájíme na kousky. Smažíme je na zbývajícím oleji v nepřilnavé pánvi 2-3 minuty, potom je osolíme, opepříme a přidáme k hrachu.

  • 3

    Uvaříme těstoviny. Promícháme s hrachem a pokrájenou treskou. Posypeme vše čerstvě mletým pepřem a omytou nasekanou petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu