Noky s ropušnicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Petržel - nať
  • 500 g Ropušnice - filety
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 1778.4 mg
  • Vláknina 18675 mg
  • Vitamín A 18675 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme noky. Uvaříme brambory. Scedíme je, oloupeme a propasírujeme sítem.

  • 2

    Na vál prosijeme mouku, doprostřed dáme propasírované brambory, necháme je vychladnout. Přidáme vejce a špetku soli, pár minut všechny přísady rychle hněteme, dokud nezískáme poměrně měkké těsto.

  • 3

    Na pomoučeném vále z něho tvoříme válečky o průměru asi 1,5 cm. Pokrájíme je zhruba na délku 2 cm.

  • 4

    Připravíme omáčku. Oloupeme česnek a cibuli, jemně nasekáme. Petrželku jemně nasekáme. Vykucháme rybu a pokrájíme na kousky.

  • 5

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný česnek a papričku.

  • 6

    Přidáme pokrájenou rybu a 2-3 minuty ji smažíme. Potom přidáme nahrubo nasekaná rajčata a při střední teplotě 7-8 minut dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit nočky. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je děrovanou lžící. Pak je přelijeme připravenou omáčkou, jemně vše promícháme a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu