Pražma z trouby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Ocet vinný
  • 2 ks Česnek
  • 1 kg Pražma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 1018 mg
  • Vláknina 1607.5 mg
  • Vitamín A 1607.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybě oškrábeme šupiny a vykucháme ji, promyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou, na každém boku uděláme dva zářezy a do každého dáme po 1/2 stroužku rozmačkaného česneku a břišní dutinu vytřeme vinným octem a potřeme solí a pepřem. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.

  • 2

    Rybu vložíme do pekáče se 2 lžícemi oleje, posypeme ji nasekanou petrželkou, zalijeme zbývajícím olejem a vínem a pečeme ji asi 35 minut za občasného přelévání šťávou v troubě předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách ji děrovanou kuchyňskou lopatkou opatrně obrátíme. Upečenou rybu přemístíme na servírovací mísu, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu