Tumbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Lilek
  • 500 g Paprika zelená
  • 250 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1120.6 mg
  • Vláknina 17581 mg
  • Vitamín A 17581 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata ponoříme na 10 vteřin do horké vody, potom ihned do studené, oloupeme, rozpůlíme, vybereme dužinu a semena, rajčata nasekáme na drobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, na mírném ohni smažíme nasekanou červenou cibuli a utřený česnek do změknutí. Zvýšíme teplotu a přidáme rajčata s tymiánem, vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne, osolíme.

  • 3

    Brambory nakrájíme na půl cm silné plátky a osmahneme na rozpáleném oleji do měkka. Přendáme je do zapékací nádoby 27 x 21 x 5 cm, mírně osolíme.

  • 4

    Do pánve po bramborách vložíme plátky lilků a smažíme každý 3 minuty z obou stran. Můžeme přilít olej, lilky vyjmeme a necháme na ubrousku vykapat. Nandáme na vrstvu brambor, mírně osolíme.

  • 5

    Po lilku dáme do pánve nakrájené papriky a smažíme do měkka. Vyndáme na ubrousek, necháme okapat, nandáme na lilky, osolíme. Zalijeme omáčkou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180°C.

Komentáře k receptu