Salsa z čajotu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 31 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 67.4 mg
- Vláknina 1047.3 mg
- Vitamín A 1047.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 591.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čajot (nebo salátovou okurku) oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Meloun galia rozřízneme a vyndáme semínka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse. 
- 
                                2Omáčku chilli nebo habaněro rozmícháme s limetkovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na směs melounu a čajotu. 
- 
                                3Dobře promícháme a před podáváním necháme hodinu v chladu. V lednici vydrží salsa až 3 dny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        