Červený květák
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 2 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 993.5 mg
- Vláknina 13916.5 mg
- Vitamín A 13916.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nasekáme velmi jemně cibuli, vložíme do mísy. Škrabkou oškrábeme tenké proužky limetkové kůry, přidáme k cibuli. Přidáme limetkovou šťávu a směs necháme odležet. 
- 
                                2Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Rajčata vyklopíme z konzervy do pánve a přidáme čili a cukr. Mírně prohřejeme. Přidáme cibuli, sůl a prohřejeme. Třetinu salsy přendáme do servírovací mísy. Na salsu upravíme okapané růžičky květáku a na ně dáme zbývající salsu. 
- 
                                3Posypeme rozdrobeným sýrem a ihned podáváme posypané petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        