Pikantní borůvkové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Borůvky sušené
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno červené
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.4 mg
  • Vláknina 3460.5 mg
  • Vitamín A 3460.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ji najemno. Masox rozmícháme s vodou a necháme v hrnku přejít varem.

  • 2

    Ve větší pánvi smícháme vývar z Masoxu, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek, poměrančovou šťávu, víno, ocet a sušené borůvky. Směs za občasného míchání dusíme, dokud cibule nezměkne a omáčka nezhoustne.

  • 3

    Nakonec čatní dochutíme zázvorem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu